BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Северна Македония и у нас – джудистите на „Кодокан“ печелят безапелационно

Две състезания и множество награди – такава е равносметката за почивните дни на СК“Кодокан“ и младите надежди в джудото, които се обучават в Спортно училище град Пазарджик.

Състезателите от по-големите възрастови групи мериха сили с джудисти от няколко държави. Международният турнир се състоя на 2 и 3 ноември в град Прилеп и участие в него взеха отбори от България, Гърция, Албания, Румъния,Сърбия, Черна гора и домакините от Северна Македония. Пазарджишките състезатели завоюваха медали във всички възрастови групи и категории. Резултатите:Във възрастова група 2006/2007 година – два златни медала. Безапелационната Мария Малинова, която неведнъж е показала своята упоритост и способности, и този път не се предаде. Тя завоюва златото и заслужено стана първа в категория до 48кг. Не по-малко впечатляващо е постижението и на Стилян Гушков, който също победи всички свои съперници в категория до 50 кг и с гордост изслуша българския химн от най-високото стъпало на стълбицата.

Надя Джимова в категория до 44 кг стана втора, със сребърен медал се окичи и Васил Величков в категория до 38 кг.

При по-големите състезатели – 1999 – 2004 година, момчетата на „Кодокан“ също не отстъпиха на конкуренцията. С последователната си игра и все по-добрите състезателни качества осмокласниците от Спортното училище Мариян Палев  /кат.66кг/ и Ангел Славков /кат. 81 кг/ отново влязоха в призовата тройка. И двамата успяха да преодолеят много сериозната конкуренция и се завърнаха със сребърни медали от турнира.

В същото време в Пловдив се проведе турнир по джудо, от който състезателите на „Кодокан“ и Спортното училище се завърнаха с пълен комплект медали.

Ето и имената на призьорите:

Възрастова група 2010 – 2011: Денислав Медаров в кат. 34 кг – първо място

Възрастова група 2008 – 2009: Цветомир Вълков в кат. 46 кг – първо място

Никола Мраков в кат. 60кг – първо място

Денислав Медаров – 34 кг – второ място

Александър Терзиев – 42 кг – второ място

 Стилиян Бабачев в кат. 38 кг – трето място

Възрастова група 2006 – 2007: Цветомир Вълков в кат. 46 кг – трето място

 Никола Марков в кат. 60 кг – трето място

Цветомир Тодоров – кат.+66 кг – трето място

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!