BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В пандемията на мода са мини зеленчуците

Търсенето на миниатюрни версии на познатите ни зеленчуци нараства на фона на пандемията, съобщава „Сабах“.

Въпреки че несъмнено стресът се е повишил по време на избухването на коронавируса, той също доведе до здравословни хранителни навици, тъй като потребителите сега по-често купуват пресни мини зеленчуци с размер на пръст, богати на витамини и минерали. Разнообразие от мини зеленчуци като патладжан, краставица, морков, царевица, спанак, маруля, домат, цвекло, черен пипер и лук, произвежда земеделска компания в град Серик в средиземноморската турска провинция Анталия – те са сред най-предпочитаните продукти по време на пандемията.

Приготвени и опаковани, за да се консумират като здравословни закуски, малките версии на зеленчуците стават все по-популярни поради богатия си вкус и факта, че се произвеждат без никакви химикали или пестициди.

Говорейки пред Анадолската агенция, Бурак Акбулут, маркетинг мениджър на селскостопанската фирма, каза, че продажбите както на вътрешния, така и на международния пазар са се увеличили напоследък.

“Износът на миниатюрни зеленчуци нарасна с 20% в сравнение с периода преди COVID-19”, заяви Акбулут, казвайки, че по-голямата част от търсенето идва от Русия и арабските страни. „Хората правят здравословен избор“, заключи той. /БГНЕС

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!