BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Панагюрище преглеждат профилактично 600 деца

В Панагюрище преглеждат профилактично 600 деца
През октомври в Панагюрище около 600 ученици от първи до четвърти клас от СУ „Нешо Бончев“, ОУ „Проф. Марин Дринов“ и ОУ „20 април“ ще бъдат прегледани от педиатрите на МБАЛ „Уни Хоспитал“. През април бяха прегледани децата от детските градини в селата на община Панагюрище, както и учениците от 1 до 4 клас в училищата в Попинци и Поибрене.

Инициативата е част от Годишната програма на общината и е съвместна с лечебното заведение. Целите на профилактичните прегледи са ранна диагностика и лечение на заболяванията в детска възраст и предотвратяване на настъпващите усложнения и хронифицирането им; провеждане на лечение в амбулаторни условия и намаляване на броя на хоспитализациите; възможност за лесен достъп до преглед при специалисти; повишаване на информираността на родителите и децата за провеждане на самостоятелна превенция на заболяванията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!