BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Пазарджик правят приют за бездомни възрастни и център за скитащи деца

В Пазарджик правят приют за бездомни възрастни и център за скитащи деца
Приют за възрастни без дом и център за работа с деца на улицата планира да изгради до месеци община Пазарджик. В двата социални проекта ще бъдат вложени над 1,5 милиона лева. Проектите са по програмите „Региони в растеж“ и „Развитие на човешките ресурси“.

Така ще бъде запълнена важна ниша, защото до момента в Пазарджик няма приют за бездомни, а само център за временно настаняване, където те могат да престоят до 3 месеца. В детска градина „Върбица“ в квартал „Изток“ ще бъде създаден център за работа с деца, избягали от дома си или от социални институции, непосещаващи училище, скитащи, жертви на престъпления. В него ще бъдат инвестирани около 500 000 лева. С новата социална услуга се цели да бъдат обхванати децата от улицата, тези които са били жертви на престъпления и са избягалите от домовете. С тях ще работят социални работници и психолози, като идеята е децата отново да бъдат социализирани.

Общината стартира и друг проект паралелно, който ще обхване 213 самотни възрастни хора. Те ще получават социална и здравна помощ в домовете си. Осигурени са 11 медицински сестри и 40 домашни помощници, които ще оказват помощ на място. Този проект е на стойност над 508 хиляди лева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!