BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Пазарджик подредиха юбилейна изложба на Борис Резов

В Пазарджик подредиха юбилейна изложба на Борис Резов
Първа по рода си изложба на художника Борис Резов е подредена в залата на галерия Георги Машев в Пазарджик. Това са 67 картини на именития художни, притежание на негови приятели и ценители на творчеството му. В експозицията са представени платна от първите му години на работа до творби, рисувани през тази година. Резов е един от основателите на Дружеството на пазарджишките художници и е бил колега и близък приятел на покойния Димитър Казаков-Нерон, от когото се е учил в тънкостите на изобразителното изкуство.

По време на дългогодишното си творчество Борис Резов преминава през различни художествени стилове като пейзаж, кубизъм, абстракционизъм, графика и др. Признат е за един от най-големите майстори на акварела в България.

Изложбата на Борис Резов бе открита от секретаря на дружеството Стела Христева, а представянето направи художникът Марин Маринов. Картините са подредени от Илия Тончев.
Резов неведнъж е удостояван с награди за живопис на Дружеството на пазарджишките художници. 120 негови картини са дарени и собственост на Художествена галерия „Станислав Доспевски“.

През декември той ще закръгли 90 години.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!