BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Виртуален Празник на буквите в НУ „Отец Паисий“ Пазарджик с поздрав от областния управител

Виртуален Празник на буквите в НУ „Отец Паисий“ Пазарджик с поздрав от областния управител.

В навечерието на Деня на славянската писменост- 24 май, учениците от 1 В клас на НУ „Отец Паисий“ – Пазарджик, с класен ръководител Марияна Вишева проведоха своя по-нетрадиционен Празник на буквите, като разказаха приказка за буквите в електронна среда.

Ръководството на училището, родителите, учителите и гостите на тържеството се насладиха на актьорското майсторство на децата, които с помощта на златното ключе /азбуката/ отвориха вълшебните врати на знанието. С много стихчета и настроение те помогнаха на Буратино да се научи да чете и показаха,че и те самите вече са грамотни.

Директорът на училището – Динка Танчева поздрави учениците и родителите с празника на грамотността и им благодари за вълнуващото преживяване.

Родителите подариха на децата книжка с приказки.

Учениците получиха и поздравление от Областния управител на Пазарджик- Стефан Мирев. Във видео обръщение той им благодари за това,че са го върнали към ученически му години, като показа снимки от неговия празник на буквите. Господин Мирев се обърна и към Ръководството и учителите на НУ „Отец Паисий“, като им пожела да бъдат здрави и все така успешни, а любовта на учениците им да бъде най-ценният дар за всеотдайния им труд.

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!