BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Борисов в „Биовет”: Правят саботажи срещу правителството!

Борисов в „Биовет”: Правят саботажи срещу правителството!
Премиерът Бойко Борисов откри новия завод за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки „Биовет“ Пещера. Тук министър-председателят задочно отговори на президента Румен Радев.
„За да отговоря на президента – всеки ден откривам заводи и училища“. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Пещера. „Ако говорим за неговия телефон, добре. Защото това беше саботаж срещу правителството. Аз само показвам – завод след завод“, добави Борисов. Той коментира изказването на Румен Радев, че държавата се управлява по телефона, свързано със свалянето на Силвия Великова от ефира на БНР. „Смешно ми е как от всеки телевизор и радио се сипят обиди към правителството, но говориш по всички телевизии. И после няма свобода. Дума не съм казал, каквото искат, това да правят. Свобода! Но да злоупотребяват с това. Правят саботажи срещу правителството. Планирани, насочени, за да разрушат системата. И после – правителството им е виновно. Не ме интересуват нито Корнелия, нито президента“, категоричен беше премиерът.

Бойко Борисов поздрави и децата на Пещера, всички учители и преподаватели, както в Пещера, така и в цяла България. „Преди мен Нено Димов дойде да прегледа станцията. И ми каза: „Спокойно можеш да говориш, всичко е в нормите“. Много е важно, в тези общини, в които трудно се намират инвеститори, да се строят нови заводи. Да ви е честита, да работите с все по-голям капацитет“, обърна се Борисов към присъстващите. Той благодари на инвеститорите и сподели, че сред тях е и Жан-Клод Юнкер, който не е могъл да присъства на откриването заради здравословни причини. На линия бяха министрите на околната среда и водите, на финансите, на икономиката и на здравеопазването. Заводът ще произвежда фармацевтични продукти и фуражни добавки. Общият размер на инвестицията е 300 млн. лв., от които 200 млн. лв. са осигурени със заем по плана „Юнкер“ през 2018 година.
Дружеството ще осигури заетост на висококвалифицирани работници и специалисти в областта на биотехнологиите, химията и инженерството.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!