BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бивши членове на ГЕРБ искат оставката на настоящия областен лидер

Бивши членове на ГЕРБ искат оставката на настоящия областен лидер
Двама от учредителите на ГЕРБ в Пазарджик, които са и бивши нейни членове, поискаха оставката на областното ръководство, заради системни ниски резултати на местните избори. От създаването си до сега, борисовата партия в Пазарджик не смогва да се пребори за областния град на местни избори, но пък успява да увеличава представителите си в общинския съвет в Пазарджик. През 2007-ма партията вкара 5 съветника, през 2011 и 2015 ги увеличи на 8, а сега прибави към тях и още един. ГЕРБ запазва позициите си и в общините Лесичово, Панагюрище, Брацигово, Велинград и Септември. Губи само Пещера и то с по-малко от 200 гласа. Откритото писмо е подписано само от Георги Йорданов и от Йордан Ташев. В регистрите пък не се открива член на ГЕРБ с името Димитър Александров, което потвърдиха и от структурата тук. 
Ето и пълния текст на откритото писмо до Изпълнителната комисия нана ПП ГЕРБ, с копие до медиите, без редакторска намеса:

ОТКРИТО ПИСМО

От учредители на Гражданско сдружение и в последствие на ПП ГЕРБ в Пазарджик през 2006 – 2007 г.

ГОСПОДА,

Резултатите от отминалите местни избори са ясни.
Време е за анализи и оценки на работата по места.
Като създатели и учредители на ПП ГЕРБ в Пазарджик преди повече от 12 години, се обръщаме към Вас за да споделим болката си и огорчението от поредния провал на ръководената от г-н Найден Шопов областна структура на партията.
В Пазарджик сме трети на вота за кмет, който резултат намираме за позорен!
По-слабо ГЕРБ тук не се е представяла от създаването си до момента – цели 4 избора за кмет на общината.
От 12 общини ние имаме наши кметове само в Брацигово, Велинград, Панагюрище и Лесичово. В Септември коалицията беше от 4 партии. Загубихме Пещера, а в Белово сме дори трети. Въобще не отваряме дума за представянето в Батак, Ракитово, Стрелча… В половината села от Пазарджишка община управляваща партия като ГЕРБ нямаше кандидат-кметове.
Очевидно е, че областната структура не работи добре, което е видно и от крайните резултати, които са най-реалният измерител. Смятаме, че липсва и обединителната фигура начело на партията в Пазарджик.
Найден Шопов не е скандален или морално укорим човек, но явно не става за отговорния ръководен пост, който заема от вече много години.
Стара максима е, че когато един отбор губи постоянно – водачът му задължително се сменя.
Очакваме промяна, която явно трябва да се направи „отгоре”.
Видно е, че ръководството на местната областна структура не смята и този път да поеме своята отговорност/вина за крайният резултат, подавайки оставката си.

С уважение: Георги Йорданов(бивш оргсекретар на ПП ГЕРБ в Пазарджик), Йордан Ташев, Димитър Александров и др. загрижени за състоянието на ГЕРБ в Пазарджик.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!