BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Баскетболистите на Хебър играят и за Купата на независимостта

Баскетболистите на Хебър играят и за Купата на независимостта
„Купата на независимостта“ ще се проведе в спортната зала в град Перущица, а един от претендентите е мъжкият баскетболен тим на Хебър.
По случай деня на независимостта, Българска Баскетболна Лига съвместно с община Перущица, организира силен баскетболен турнир. Непосредствено преди началото на сезон 2019/2020 г., предстартовата треска е завладяла всички отбори участници в най-голямата баскетболна лига в България. В многофункционалната спортна зала на 21-и и 22-и септември 4 отбора мъже и 4 отбора за деца до 12 години ще си спретнат едно истинско шоу и ще определят носителя на „Купата на независимостта“.

Участници при мъжете са шампионите за сезон 2018/2019 в регион ЮГ – Хебър-Пазарджик, шампионът в регион ИЗТОК – Светкавица-Търговище, националният шампион на Българска Баскетболна Лига за сезон 2018/2019 – Микс-София и абсолютният аутсайдер, отборът на Макс спорт-Пловдив.

Паралелно с този турнир, поради малкия брой мачове на децата до 12 години организирани от БФБ, ще се проведат и срещи между четири отбора на подрастващи, поканени от кмета на града Ради Минчев. Отборите, които ще участват в турнира за момчета до 12 години са – Хебър-Пазарджик, Ънстопабъл-Добрич, Стамболийски и домакините от Перущица. Както винаги настроението ще бъде приповдигнато с музика, награди, купи, медали и много качествен баскетбол.

Сред спомоществователите на турнира в Перущица е и Янислав Марков- президент на БК Хебър. В първия полуфинал при мъжете ще се срещнат финалистите от националните финали на Българска Баскетболна Лига за сезон 2018/2019 – Хебър и Микс.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!