BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Апаши, тарашили наши църкви с пинцети, не щат в затвора

Апаши, тарашили наши църкви с пинцети, не щат в затвора
Крадци откраднаха близо 4000 лева от църква в Ямбол, използвайки пинцети. Преди това обаче трупали ценен опит в панангюрски храм.

В момента делото е висящо. Крадците са от Бяла Слатина. Те обрали даренията от храм „Свети Георги“ в Ямбол, а сега обжалват присъдите си от първата инстанция. През юли миналата година двама мъже и една жена бяха признати за виновни от Ямболския районен съд затова, че през 2016-а от Димитровден до 28 декември чрез самоделно приспособление за захващане и изваждане на пари през тесни процепи са задигнали даренията от петте купи в храм „Свети Георги“, както и лични 300 лева на отец Стоян. Общата стойност на откраднатите дарения е 3965.94 лв. За 35-годишната крадла това е поредно престъпление. Тя вече има условна присъда и за това, че заедно със сестра си през 2016 г., отново чрез пинцети, откраднала от кутиите за дарения в храма „Света Богородица“ в Панагюрище 3292,51 лв.

При обира на ямболския храм е била в изпитателен срок. Единият от съучастниците й пък е с богато досие от присъди за кражби от съдилищата в Плевен, Бяла Слатина, Петрич, Враца. На жената беше наложена присъда от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, а за двамата мъже районните съдии постановиха по 2 години затвор при първоначален строг режим. Те обаче обжалват присъдите си. Според държавното обвинение наказанието за крадците трябва да е поне 4 години лишаване от свобода за жената, а за мъжете по 3 години.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!