BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Александър Иванов: Ще си гоним правата до край

ЗА НЕГО

Александър Иванов е роден и израснал в Пазарджик. Завършва средно и висше образование във Великобритания. Бакалавър по Международно право и международна политика и магистър по Европейска политика. Стипендиант на различни академии и програми, включително Международната бизнес академия в гр. Пекин, Китай и Академията по глобални въпроси. Работи в международния отдел на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, където е референт за държавите Китай, Иран, Великобритания и САЩ. Председател на Сдружение, което развива проекти, кампании и инициативи в политико-гражданския сектор. Член на УС на ВК Хебър.

В последните дни се разделихме с трима състезатели, какво провокира това решение?

Александър Иванов: За съжаление се налага да се взимат и такива решения в спорта, неприятно е от гледна точка на това, че тези хора са оставили част от себе си, част от кариерите си в клуба. Стига се до момент, в който или едната или другата, или в този случай и двете страни не намират допирни точки, за да продължат напред, но това е нещо съвсем нормално. Не става въпрос за някакви проблеми и скандали, които да са се случвали, така че ние наистина им пожелаваме здраве и бъдещи професионални успехи и не е просто сервизно изречение, защото те са хора, които са дали нещо на Хебър и затова ние ще ги уважаваме и вярвам, че феновете ще направят същото.

Какво ще кажете за дарението, което получи отбора?

Александър Иванов: По-спокойно гледаме към момента, защото в такава икономическа криза е рядкост да получиш такива средства, особено дарение, и това ни дава една такава глътка свеж въздух да може да помислим и направим нещата, които трябва и както трябва. Благодарни сме за това дарение, ние винаги сме се старали да бъдем коректни и може би в последните няколко години Хебър се наложи – стана нарицателна дума за коректност от гледна точка на това какво даваме на нашите състезатели и не само. Тези пари ще ни помогнат да запазим точно това – да запазим коректността си към абсолютно всички хора, с които работим.

Докъде стигнаха обжалванията на решението на БФВ?

Александър Иванов: Ще си гоним правата до край, знаем че истината и законът са на наша страна, затова ще продължим да правим нещата последователно. Всичко, което разбираме, че се случва извън рамките на правилата, правилниците и разпоредбите на БФВ и българското законодателство ще бъде сезирано, където е необходимо. Пуснахме жалба пред Общото събрание на Федерацията и, тъй като разбрахме през медиите, че такова не възнамеряват да свикат скоро, ние подходихме вече към Административен съд, очакваме развитие и там. Федерацията взе едно решение със задна дата, така че ние ще сезираме и това решение и няма да оставим нещата и няма да бъдем кротки. Може би не са свикнали хората да си търсят правата докрай, но ние ще покажем, че има защо и се надявам искрено да получим подкрепата на неутралния зрител, защото е важно да търсим справедливостта, а в случая тя е на наша страна

Мисли ли се за нова селекция вече?

Александър Иванов: Разбира се, както казах ние в последните години се оформихме като един клуб, който е предпочитан, заради коректността си и се надявам това нещо да продължи занапред. В тази връзка имаме разговор с много страни, чуваме се с всички състезатели и разбира се нашите цели го оправдават. Не мисля, че ще правим много промени от гледна точка на състезатели, но нека да не казваме голяма дума, в идните няколко дни се надявам да има добри новини и искам да уверя феновете, че каквото зависи от ръководството и от треньорския щаб, то ще бъде направено, за да може Хебър да е там, където му е мястото. 

Още новини на https://www.hebarvolley.com

Източник: pzdnes.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!