BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Акция по улиците на Пазарджик

В ОДМВР-Пазарджик се провеждат дейности в рамките на Дни на безопасността на пътя 16-22 септември.

Тази европейска инициатива съвпадна и със старта на новата учебна година и осигуряване на пътната безопасност на учениците при отиване и връщане от училище.
На територията на цялата пазарджишка област са предвидени множество мероприятия в тази връзка, свързани със засилен контрол над участниците в пътното движение.

Днес по уличната мрежа на Пазарджик се проведе полицейска акция по метода на така наречения широкообхватен контрол на улица „Царица Йоанна” и контрол с технически средства по улица „Стефан Стамболов”.

В нея взеха участия служители от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР и служители на охранителна полиция при РУ-Пазарджик. Въпреки, че основната цел на полицейските действия беше по-скоро превантивна са установени и множество нарушения.

Само в рамките на четири часа бяха проверени 174 моторни превозни средства и 209 лица. Констатирани са нарушения, за които са съставени 18 акта и 31 фиша по Закона за движение по пътищата.

По същото време са установени и 180 водачи нарушили скоростния режим по улица „Стефан Стамболов”. Работата на екипите ще продължи и на територията на районните управления в Панагюрище, Пещера, Септември и Велинград по време на провеждан

Коментари

Източник: pz-info.com

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!